Black Bart the Po8

00.00.1829 - 00.00.1900

www.sherif.dk

Charles E. Bowles blev født i 1829 i Norfolk County i England, som det syvende barn, ud af en søskendeflok på ni børn. Da Charles var to år, emigrerede Forældrene John og Maria Bowles og hele familien til New York i Amerika.
Som 20 årig tog Charles og hans fætter ud som guldgravere, de gravede guld i to år og Charles vendte derefter hjem til familen. Han blev gift med Mary Elizabeth Johnson og de fik to piger i 1861. I 1862 meldte Charles sig til hæren og havde en lange karriere, indtil han i 1865 fik sin afsked. Han vendte tilbage til guldgraveriet og det hårde liv passede ham fint. Han brød sig ikke om heste, og gikderfor fra guldfelt til guldfelt. Undervejs havde han sammenstød med nogle folk fra Wlls Fargo & Co. hvilket han lovede ville blive hævnet ! - Charles var holdt op med at skrive til son kone, som regnede med at han var død.
Charles begik sit første diligenceoverfald den 3. august 1877. Hans udbytte blev 300 $ og det blev starten på en række af diligenceoverfald og pengeskabskup. Han blev kaldt røvernes digter, fordi han altid efterlod et lille digt i pengeskabe og tømte postsække, underskrevet med hans kunstnernavn Black Bart, the PO-8. Et af digtene han efterlod lød således:

"I've labored long and hard for bread
for honor and for riches
But on my corns too long youve tred
You fine haired sons of Bitches
Black Bart
the PO 8

Hans kariere som røver strakte sig over 5 år, hvor han blev en plage for diligencedetektiverne, som lagde den ene fælde efter den anden, uden at kunne afsløre Poeten. Han arbejdede altid alene iført hætte der skjulte hans ansigt. Han udførte ialt 28 vellykkede jobs, og efter hans første hold up blev der udsat en dusør på Black Bart:

Det blev en bagatel der afslørede Black Bart. Da han overfaldt diligencen mellem Sonora og Milton, skulle han bryde pengekassen op, og kom til at skære sig i hånden. Han tørrede blodet af med sit lommetørklæde og slap væk med et bytte på ca. 5000 $ - men han glemte sit lommetørklæde. Detektivbureauet Pinkerton fandt lommetørklædet hvor der var et vaskerimærke på. Pinkertovdetektiverne gik grundigt til værks og efter lang tids undersøgelser, fandt de i november 1883 frem til en ældre nobel herre der gik under navnet Charles E. Bolton. Han havde været letsindig og gemt nogle smykker og andre tyvekoster i sit logi og han var derved afsløret.

Da han ikke var tidligere straffet, aldrig havde optrådt voldeligt eller havde dræbt nogen under sine overfald, fik han en mild dom. Da han slap ud af fængslet igen, forsvandt han lige så stille som han var blevet opdaget, og ingen ved med sikkerhed hvor han fortsatte sit liv. Han blev sidst set den 28. februar 1888 ved Nevada House i San Francisco. Rygter siger at Wells & Fargo detektiven James B. Hume, som tidligere havde ledt jagten på Black Bart, havde fundet Black Bart død i Californien i 1900.