Clay Allison

02.09.1840 - 03.07.1887

www.sherif.dk

Robert Anrew Clay Allison var født i Wayne County i Tennessee den 02.09.1840. Under den amerikanske borgerkrig, meldte han sig til sydstatshæren. Han blev senere smidt ud af hæren p.g.a. svingende temperament, der kom af en skade han fik i hovedet som barn. Det lykkedes ham dog senere at genindtræde i sydstatshæren, hovr han sluttede karrieren som spejder og spion under ledelse af general Nathan B. Han var krigsfange i 6 mdr. efter at borgerkrigen var slut.

Herefter flyttede Allison til Texas og drev kvæg til Colorado, Kansas og New Mexico. Han drak meget Han var hurtig med revolveren, og blev beskyldt for at have dræbt adskillige mænd, indtil han i 1877 skød og dræbte vicesherif Charles Faber i Las Animas. En avis skrev at Allison nu havde dræbt 15 mænd. Han kaldte sig selv "the shootist".

Han slog sig ned i Pecos i Texas, og en nabo der kendte Allison fortalte, at nor Allison var ædru, var han en stille og meget venlig mand, men at når Allison drak, blev han uhyggelig farlig for sine omgivelser.

Den 3. juli 1887 faldt han atf hestevognen han selv førte, røg ind under vognen, og hans hoved blev kørt over af et hjul. Han fik kraniebrud og døde senere af hans skader.

Clay Allison er begravet i Pecos Park Cemetary i Texas