David Crockett

17.08.1786 -06.03.1836

www.sherif.dk

David "Davy" Crokett blev født den 17. august 1786 i byen Havwkins i Tennesee, som den femte ud af en søskendeflok på 9. Hans far John Crockett flyttede familien til Jefferson i 1794. Der åbnede faderen en landevejskro på Knoxvill-Abingdon vejen.

For at slippe for hans fars afstraffelser, løb David Crockett hjemmefra som 12 årig.Han boede et stykke tid i Baltimore og flyttede derefter til Alabama. I august 1806 giftede han sig med Mary Finley og de slog sig ned i Lincoln i Tennessee. David tjente under Andrew Johnson som spejder under en indianeropstand (the Creek war 1813-14).

I 1821 blev han udnævt til oberst i militæret, men forlod militæret og blev bjørnejæger i Tennessee. Han deltog i også i transporter af tømmer til New Orleans.
David begyndte at interessere sig for politik og sad i byrådet i Tennessee fra 1821 - 24. Han blev valgt til kongressen i 1827. Mens hans sad i kongressen opponerede han i mod præsident Andrew Johnsons politik omkring ejendomsrettigheder, og dette resulterede i at han blev slået af William Fitzgerald ved valget i 1831.

David Crockett blev landskendt, da bogen The life ond Adventures of Colonel David Crocket of West Tennessee blev udgivet. Denne berømmelse hjalp ham til at blive genvalgt til kongressen ved valget i 1833. Året efter udgav han bogen A Narrative of the Life of David Crockett of the state of Tennessee. Denne udgivelse var dog ikke nok til at han blev genvalgt ved valget i 1835.

Dette politiske nederlag gjorde en ende på Davids politiske karrierre, og han rejste desillutioneret til hans elskede Texas i 1836.
Her blev han involveret i den Texanske frihedskamp som medlem af Texas frivillige korps, med base i San Antonio. Her deltog han i det berømte slag ved Alamo.

Den mexikanske general Antonio Lopez de Santa Anna ankom til San Antonio den 23. februar med 4000 mexikanske soldater. Deres plan var at nedkæmpe de forsvarende revolutionære Texanere. Der var omkring 150 texanere til at forsvare Fort Alamo. De bestod ud over Texas frivillige korps under ledelse af William Travis, af fortrinsvis civile texanere, der var fast besluttede på at forsvare Fort Alamo. William Travis havde overtaget ledelsen efter at James Bowie var blevet ramt at tyfus.

Den 2. marts 1836 underskrev general Samuel (Sam) Houston Texas' uafhængighedserklæring, og kaldte Texas for The lone star republic. Dette gjorde General Santa Anna endnu besluttet på at indtage Fort Alamo. Han beordrede forsvarerne ud af Alamo, men de nægtede at forlade bygningerne.
Den 6. marts stormede Santa Ana og hans 4000 mexikanske tropper Fort Alamo. Det var et brutalt slag, hvor de mexicanske tropper indtog Fort Alamo og det formodes, at den sidste kæmpende gruppe, bestående af legender bestående af David Crockett, James Bowie og William Travis, blev taget til fange og henrettet.