Wild Bill Hickok

27.05,1837 - 02.08.1876

www.sherif.dk

James Butler Hickok blev født i Troy Grove i Illionois i 1837. Hans far William (Bill) Hickok havde spillet en aktiv rolle med at hjælpe slaver flygte fra slaveriet i syden. Moderen hed Polly Butler. Da Hickok var 18 år flyttede han til Kansas for at arbejde. I 1857 blev han som 20 årig ansat som ordenshåndhæver.i Monticello.
I 1959 blev han ansat i transportfirmaet Russell, Majors and Waddell. I 1861 rendte Hickok ind i problemer, da der var uoverensstemmelser mellem McCAnless brødrene og Hickok pga rettighederne til indholdet/transporten på en af militærets ruter. Der er mange historier om McCanless affæren, og en af dem går ud på at under skænderiet blev Hickok angrebet og en løkke lagt om hans hals, hvorefter han blev slæbt over jorden hen mod et træ hvor han skulle hænges fra. Men det lykkedes ham at slippe fri. Så gav de ham besked på at være ude af byen eller blive hængt. Da tiden var udløbet, begav 5 mænd sig hen til transportfirmaets hus, hvor Hickok var gået hen efter slagsmålet. Her blev de 5 mænd mødt af Hickok som inde fra huset skød og dræbte David McCanles med en riffel, han smed riflen og trådte ud af døren mens han trak sin revolver. Her skød han James Woods og James Gordon., som begge blev hårdt såret og senere døde af deres sår. I den efterfølgende retssag var der mange modstridende vidneforklaringer, og Hickok blev frikendt.

I årene herefter arbejdede Hickok først på Santa Fe sporet og senere på Oregon sporet som guide.

Han deltog i borgerkrigen på Nordstaternes side som spejder og på togter i indianerlandet, og opnåede her igennem mange udmærkelser fra hans overordnede.Hickok havde efterhånden slået sit navn "wild Bill" Hickok fast som en dygtig og koldblodig mand.

Den 21. juli 1865 sad Wild Bill og spillede kort med David Tutt, de blev uvenner over kortspillet, og blev enige om at uoverensstemmelserne skulle afgøres ved en revolverduel. Så kl. 18 mødtes de i centrum af Springfield. De aftalte at gå med kurs mod hinanden. Da de var ca. 50 meter fra hinanden, trak de begge deres revolver. David Tutt skød først men missede, hvorefter Wild Bill skød Tutt i hjertet, og han faldt død om.

Denne duel menes at være den første registrerede Quick-draw duel hvor to mænd går mod hinanden.

I den efterfølgende retssag bliver der lagt stor vægt på Wild Bills gode ry og store indsats for Amerika under borgerkrigen, Juryen gik i værelset ved siden af for at votere, og efter 10 minutter vendte de tilbage og dømte Wild Bill, ikke skyldig. De lokale beboere mente at retssagen var en farce, men dommen stod fast.
Wild Bill var stadig ansat i hæren og tjente blandt andet en kort periode i det berømte 7. kavaleri under Genral Custer som spejder. Sideløbende fortsatte Wild Bill sit liv som proffesionel spiller.

I 1868 blev Wild Bill ansat som sherif i Hayss City. Det var en brutal by og Wild Bill var ikke bange for at bruge vold for at skabe orden i byen. Han dræbte i 1869 Bill Mulvey i en revolverduel, måneden efter var der kl. 1 om natten ballade i saloonen, hvor Samuel Stringham og nogle andre cowboys lavede ballade. Da Wild Bill og vicesherif Lanihan kom i saloonen, provokerede Samuel Stringham Wild Bill, som skød Stringham gennem hovedet. Wild Bill blev igen frikendt af en udvalgt jury. Wild Bill skød og såredeogså 2 kavalerister da de lavede ballade i byen.

I 1869 var der valg til sherifposten, og byens befolkning havde fået nok af Wild Bills hårde metoder, og hans vicesherif Peter Lanihan blev valgt til ny sherif.
Wild Bill fik herefter job som US Marshal og i 1871 blev han udnævt til Marshall i kvægbyen Abilene. Han tog ikke jobbet så alvorligt og brugte en del tid på at spille poker i saloonen. Her røg han i klammeri med de to officerer Phil Coe og Mike Williams, og han dræbte begge to. Kort tid efter blev Wild Bill fyret, med den undskyldning at da jernbanen overtog en del af kvægtransporten, var der ikke det store behov for Wild Bill i byen.

Fra 1872 arbejdede han et par år i Buffalo Bills Wild West Show, hvor han blev gode venner med Buffalo Bill Cody. Men Wild Bill kunne ikke finde sig til rette, var begyndt at drikke tæt og kunne ikke passe sine pligter i showet.

Den 5 marts 1876 giftede Wild Bill sig med Agnes Lake Thatcher som gennem flere år havde været forelsket i Bill og ventet på ham, men han var gået fra det ene kvindebekendtskab til det andet. Han var nu blevet 39 år, tyndhåret og brugte briller. En måned efter brylluppet fortalte han Agnes at han skulle vestpå for at grave guld, og hun så ham aldrig igen. I stedet tog han med et vogntog til Deadwood. Undervejs i Laramie, mødte han Calamity Jane, og de fandt hurtigt sammen da de havde mange fælles træk. De tog sammen til Deadwood.

Deadwood 1876

Den 2. august 1876 sad Wild Bill, som ofte før, i Nuttall & Mann's "Saloon #10"i Deadwood, og spillede poker. Stik mod sædvane sad han med ryggen mod døren og så derfor ikke da Jack McCall stod bag ham og betragtede spillet, McCall ville hævne Wild Bills mord på han broder, og skød derfor Wild Bill i baghovedet på tæt hold. Wild Bills var død på stedet, og da hans hånd ramte bordet, holdt han stadig fast i sine kort, to sorte esser og to sorte ottere, siden hen kendt som Dead mans hand.

I perioden hvor Wild Bill var i Deadwood, var Calamity Jane faldet for ham, og de havde et forhold kørende, som nok mest var ønsket fra Calamity's side.Da Calamity hørte om mordet, løb hun hen i Salonen, hvor hun fandt Wild Bill død. Hun ledte straks efter hendes elskedes morder, og fandt ham i en slagterbutik. Hun var kommet så hurtigt afsted, at hun ikke havde fået hendes våben med, så med en kødkrog i hånden tvang hun ham til at overgive sig. McCall blev senere dømt for mordet og hængt

Wild Bill blev begravet på Mount Moriah kirkegården, hvorfra der er udsigt over Deadwood.
Det var Calamity Janes ønske at blive begravet sammen med Wild Bill. Hun døde i 1903 og blev såledet begravet ved Wild Bills grav.